Monday, October 25, 2010

a conversation

sitting on a table, having dinner with my parents and youngest brother.

Ayah: tadi kat masjid ustaz cerita psl neraka, psl aurat, ishk ngeri ayah dengar!

Si cantik: *pura2 tanya walaupun tahu akan kena backfire* asal? cerita mana?

Ayah: hah ustaz ckp, manusia ni dia ada 3 juta rambut, setiap helai rambut yg didedahkan, akan kena hukum 60 tahun, awak bayangkanlah kalau awak keluar rumah x pakai tudung..

Si cantik: *menelan air liur* tapi ayah. kalau kita makan2 ramai2 pastu terkeluar rambut 2 3 helai, camne?

Ayah: ah kira sendiri. tatau. *gaya malas lyn sbb soalan mesti nak annoying*

dayum. baru nak tanya ayah psl org yg bertudung tapi kat friendster kat myspace, kat blog letak gmbr free hair?

ok peringatan utk diri sendiri juga ye. bukan edisi poyo asyik nak condemn org konon bagus gila.

ok korang jgn tetiba nak buat gila plak kan mentang2 rambut seurat 60 thn kena seksa kat neraka, korang bantai pakai short dgn tudung plak. ah yg tu mmg merayu2 utk dimaki.


ok sekian terima kasih.

disclaimer: gambar dibawah tiada kena mengena dengan post kali ini. ini hanya menggambarkan kesedihan x dpt2 lg gmbr convo dr encik photographer. T_T

2 comments:

  1. hah kira la berapa urat. pastu darab 10 thn kat neraka if tunjuk. hahahah!

    ReplyDelete

proud blogger

All Malaysian Bloggers Project

daisypath

Daisypath Anniversary tickers