Monday, March 21, 2011

ayat-ayat cliche gadis2 berambut cantik

assalamualaikum w.b.t.

hah seperti terteranya tajuk diatas, jom kita kaji ayat2 cliche yg perempuan berambut cantik, ataupun yg confident cantik suka gunakan.

1. x sampai seru lagi la nak pakai tudung/ pakai menutup aurat.

hah ni mmg paling common kan? hai kalau ko dah terasa nak bertudung, bertudung tu cantik, tgk org lain pakai tudung suka, dah tu ko nak tunggu seru camne lagi? nak malaikat maut dtg menyeru dulu ke baru nak pakai tudung? sheesh la people! kira kalau ko dah attracted tu kira cam seruan la. korang expect seru camne lagi haihhhh. jgn la nak deny your feelings, and x abes2 tunggu 'seru'. kang kalau dah mati before sempat tutup aurat camne??

2. org pakai tudung pon ada gak jahat, mulut jahat buat maksiat diam2, solat lubang2. baik tyh pakai tudung!
perlulah anda ketahui, memakai tudung itu tuntutan agama, Allah yg suruh, bukan org2 poyo yg pakai tudung tapi buaat maksiat, solat lubang2 tu. maknanya mende tu fundamental, kalau mende fundamental pon korang tnk buat, amalan lain camne eh?

contohnya ko masuk contest '100plus', pastu ko nak menang ni, ko isikanlah semua butiran peribadi, tapi sekali ko lupa nak reka slogan yg 100plus suruh tu. ko rasa ko boleh menang x contest? mende tu penting kot?


3. ala kalau bertudung pon on off watpe? pakai tudung x cover dada watpe? lengan baaju pendek kenapa? baik x bertudung!

hah yg ni mmg favourite. yg ko nak compare kan diri dgn org2 yg x elok tu watpe? sampai mati pon takan maju kot! bayangkan kalau Malysia tercinta ni asyik nak banding dgn indon, mmg la nampak bagus! cuba bnding dgn singapura, hah x ke down to the ground! belum bnding dgn UK ke US ke hape ke.

bagi org yg suka suki nak pakai tanak pakai, yg pakai tudung tapi setakat cover leher, lengan nak tanak ada tu, baju sendat bernafas pon nampak perut turun naik, *ek ehem* tlg la review balik kenapa ko pakai tudung. sbb mak bapak paksa dari kecil ke, sbb bf/suami suruh ke, sbb rasa ISLAM gila ah ko pakai tudung, sbb nak kutuk org lain yg x pakai tudung seksi2 tu ke. supposedly menutup aurat tu sesuatu yg indah, menarik hati non-muslim dan menarik hati org2 yg pakai seksi2 ni. ni kerja asyik nak perasan alim gila pakai tudung padahal ***** terboleng2.


4. hah suka la kau kalau pembangkang yg memerintah! nanti diorang wajibkan semua org pakai purdah hah pdn muka kau!

hah sejak bila bertudung ke tak ni hukum pembangkang? x kira la barrack obama ke hosni mubarak ke mahatma gandhi ke memerintah, bertudung atau tidak itu hukum ALLAH! jangan nak merapu sgt boleh tak??

5. alangkan pelacur bagi minum anjing pon boleh masuk syurga, ko fikir ko pakai tudung ko mmg ahli syurga la?

ni satu lagi. mak aihhh ko tahu ke darjah ke'sincere'an pelacur ini bila dia bgi minum air? ni jela satu-satunya modal korang nak bercakap bila org tegur psl tudung kan??

6. eh pakai tudung pon belum tentu ko masuk syurga la weh.

aku x ckp pakai je tudung terus jadi ahli syurga, tapi its another step closer to. and a prevention, it protects u from unwanted attention from guys yg jahat.

7. eh kubur masing-masing la weh! lantak ah nak pkai tudung ke tak!

ah ni mmg kepantangan aku. mmg menyirap gila kalau org nak ckp camni. mcm xde hotak uneducated gila ckp 'kubur masing2'. ok fine fine! apa kata kalau ko rasa2 dah nak mati, korang gali kubur sendiri? pastu korang pandai2 la adjust camne pon, nak kambus tanah tu pon auto sendiri? bongek. ckp guna kepala otak bukan kepala patella eh. ko mmg la mati kubur sendiri2, tapi nanti akhirat dibangkitkan korang akan blame kwn2 jugak kan kenapa x remind korang dulu2?? ah time tu kalau ko nak blame aku mmg kena flying kick la kan. stustu.


jadi renung-renungkanlah para gadis rupawan berambutt cantik. aurat tu woh! if im not mistaken, ayah pernah ckp kalau sekali org bukan muhrim tgk rambut awak. 3 juta thn kena bkr kepala dlm neraka. tau x kisah isra' mi'raj? yg pmpn kena gantung dgn menggunakan rambutnya dah dibakar hidup2. kerana dia tidak berhijab. peringatan ini utk diri sendiri jua.

wassalam.



3 comments:

proud blogger

All Malaysian Bloggers Project

daisypath

Daisypath Anniversary tickers